Hayster Ruwvoer

Het is ook mogelijk om biologisch geteeld ontstoft ruwvoer te bestellen; – Hayster Basis Nature: zeer fijn gehakselde hooimix, in 5 kg zakken, om je krachtvoermaaltijd te verrijken.

– Hayster Basis Nature Plus: zeer fijn gehakselde hooimix mét tarwestro, in 5 kg zakken, om zeer gemakkelijk extra structuur aan het rantsoen toe te voegen.

Ruwvoeders van Hayster Healthy Herbs worden geteeld onder strenge gecontroleerde omstandigheden. Dat wil zeggen dat er rekening gehouden wordt met vele tientallen zaken zodat de planten onder goede (natuurlijke) omstandigheden kunnen groeien. Hierbij spelen o.a. grondsoort, bemesting, tijdstip van oogst, manier van oogst, etc. een belangrijke rol. Alle percelen worden bemest met organische mest en wordt er geen gebruik gemaakt van kunstmest, herbiciden en pesticiden.

Het gehakselde hooi is afkomstig uit biologische gecontroleerde teelt en bevat een ideale variatie aan grassen, planten en kruiden, het is zongedroogd en ontstoft alvorens het in papieren zakken wordt verpakt. Gegarandeerd vrij van Jacobea-achtigen en Herftsstijloos. Er wordt geen kleefmiddelen aan toegevoegd, dus vrij van melasse, molasse shine en propionzuur. Dit product bevat de voordelen van luzerne maar niet de (schadelijke) nadelen. Luzerne bevat een hoog aandeel niet nutbare eiwitten en pleegt daarmee een aanslag op de lever. DSC_9375 Luzerne is familie van de vlinderbloemigen (leguminosen) zoals klaver, soja en alfalfa. Van deze plantenfamilie is bekend dat ze bioactieve gifstoffen bevatten (alkaloïden, saponinen), die niet bevorderlijk zijn voor de gezondheid van het paard en blijvende leverschade kan veroorzaken, ongeacht de hoeveelheid luzerne per voerbeurt. Een weide vol klaver is immers ook de nachtmerrie van elke paardenhouder!

Hayster Basic Nature is goed verteerbaar, rijk aan structuur en ideaal om te mengen met het voer. Paarden die veel op stal staan hebben zo de mogelijkheid om nog langer te peuzelen. Ook voor schrokkers is deze manier van voeren ideaal om dat ze de brokjes tussen het hooi moeten zoeken en geen grote happen meer kunnen nemen. Voor oude paarden, die geen lang hooi meer kunnen kauwen, is dit een ideale vorm van ruwvoer.

Hayster Basic Nature Plus is een mengeling van Basic Nature en tarwestro. Speciaal voor rantsoenen waarin gewenst is dat er veel structuur in zit zonder dat de voederwaarde daarmee te hoog wordt.

Naast het genoemde assortiment is het ook mogelijk om bij Equitesse voor het onderhoud van uw paardenweide Hayster graszaadmengels en organische meststoffen te bestellen. Ook stalbenodigdheden als mestvorken, liksteenhouders, voerbakken en voerscheppen. Kijk op www.hayster.nl voor totale assortiment.