Hayster Healthy Herbs

Hayster Healthy Herbs

100 % zonder zooi of troep:

 • Speciaal geteeld, geoogst in eigen beheer op biologische wijze
 • Alléén grassen, kruiden, planten(delen), mossen, boomschors
 • Geen melasse, granen, soja, maïs, luzerne, timotheegras, esparcette
 • Zonder afvalstoffen van de voedingsmiddelenindustrie (pulp, schroot, schillen of hullen)
 • Zonder synthetische vitaminen, alléén wat van nature in de plant voorkomt
 • Geen suiker, melasse, (snoep)siroop of zout toegevoegd
 • Geproduceerd in Nederland
 • Milieuvriendelijke ongebleekte papieren zak (brown bag)
 • Op zeer lage temperatuur (<40 graden) tot 6 mm brokjes geperst zonder pershulpmiddelen
 • De producten zijn geschikt voor ALLE paarden
 • De ingrediënten sluiten aan bij de seizoenen

100% paardenvoer met pure plantenkracht!

Hayster maakt gebruik van oude kennis aangevuld met moderne kennis en technieken, om zo tot een brok te komen die vrij is van ballast stoffen en toevoegingsmiddelen.
Gekeken wordt wat het paard in de vrije natuur tot zich neemt en dat in elk seizoen.
Bij het samenstellen van de producten wordt er om die redenen geen gebruik gemaakt van granen, zoals gerst, haver, maïs e.d., en vlinderbloemigen zoals luzerne, soja of klaver, of reststromen uit de (voedingsmiddelen) industrie, zoals melasse, vinasse, bietenpulp, appelpulp, sojaschroot, lignine etc.
Per seizoen worden de samenstellingen van de brokken aangepast, afgestemd op de kruiden/grassen/bomen/ struiken die in dat seizoen beschikbaar zijn.
De producten van Hayster Healthy Herbs zijn vrij van chemische toevoegingen en genetisch gemodificeerde organismen en bevatten o.a. geen B.H.T. of B.H.A.
De grondstoffen worden zorgvuldig geteeld zonder gebruikmaking van kunstmest en/of herbiciden/pesticiden.
Ook wordt er zeer zorgvuldig geoogst op bepaalde tijdstippen en op bepaalde manieren, om zo een zuiver eindproduct te verkrijgen met de gewenste samenstelling.

Hayster grondstoffen worden daarna op een zeer speciale manier gemengd en geperst op eigen machines en productielijnen.
Hierdoor zijn de behaalde temperaturen tijdens het productieproces gegarandeerd lager dan andere fabrikanten kunnen behalen.
Dit is één van de redenen waarom deze producten ook niet vergeleken kunnen worden met andere producten waar ook kruiden in verwerkt zijn.
Door het speciale productieproces en het weglaten van toevoegmiddelen en pershulpstoffen zijn de producten zachter dan gangbare brokken en kunnen niet in silo’s worden geblazen.

Waarom zijn kruiden nuttig voor paarden?
Voor paarden zijn kruiden altijd al een nuttig natuurlijk voedingssupplement geweest; kruiden behoren tot het paardendieet en worden optimaal benut in het spijsverteringskanaal van het paard.
Wilde paarden hebben de vrijheid om kruiden te zoeken en hun instinct verteld hen precies welke zij nodig hebben en welke niet.
In tegenstelling van wat sommige mensen denken eten paarden normaliter elke dag bepaalde kruiden in bepaalde hoeveelheden.
Het voeren van kruiden is natuurlijk en gezond, mits dit binnen bepaalde perken gebeurt, in de juiste verhoudingen met de juiste grassen, bomen, struiken en andere kruiden.

Hayster is absoluut geen voorstander van het voeren van ‘losse’ kruiden, zeker niet wanneer dit gebeurt zonder diepgaande gerichte kennis van zaken.
Het los voeren van kruiden is vaak een oorzaak dat het dier ziek wordt of dat het gewenste (positief) resultaat uit blijft.

Op de moderne weiden is vandaag de dag weinig variatie in grassoorten en kruiden. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door een hogere bemesting van weilanden, de selectie van zaden en hun chemische voorbehandeling. Juist dit moderne weidemanagement is funest voor kruiden, vandaar dat men tegenwoordig maar weinig echte kruidenweilanden tegenkomt.
Een grotere betrokkenheid van kruiden in de voeding is een natuurlijk potentieel, waardoor de behoefte aan vitaminen, mineralen en sporenelementen voor het dier worden gedekt, ook voor paarden die zwaar werk moeten verrichten of voor merries met veulens.

Een harmonieuze spijsvertering is de fundamentele voorwaarde voor de optimale benutting van het voer wat een paard te eten krijgt.
Naast vezelrijk voer zijn bepaalde stoffen die in kruiden voorkomen erg belangrijk voor de algemene gezondheid van het paard.
Bekende stoffen zijn bijvoorbeeld de flavonoïden, fenolen, saponinen en sulfiden.
Deze stoffen worden door de plant gebruikt ter bescherming tegen insecten, bacteriën en schimmels maar kunnen voor paarden medicinale uitwerkingen hebben.

Om te voorkomen dat paarden langdurig een over- of onderdosering krijgen van bepaalde mineralen, sporenelementen en vitamines waardoor het organisme verzwakt zodat het immuunsysteem over reageert of waardoor het zuur-base evenwicht verstoord raakt, adviseren wij de puur natuurlijke Hayster Healthy Herbs brokken.
Een dagelijkse dosering Hayster Healthy Herbs levert belangrijke voedingsstoffen om een optimale behandeling van het metabolisme en organen te waarborgen.