Toepassing
Hayster Healthy Herbs producten zijn door o.a. lage eiwit en suiker gehalten geschikt voor elk type paard. Ondanks dat de producten structuurrijk zijn en veel ruwe celstof bevatten, zijn het geen totaal vervangers van dagelijks ruwvoeder (gras/hooi). De producten kunnen ook geweekt worden met water, maar dit is niet noodzakelijk.

Bewaaradvies
Koel, donker en droog bewaren.

Combinatie met andere producten
De producten kunnen zonder bezwaar in combinatie met alle producten uit de Hayster-lijn worden gebruikt. Het mengen met andere producten van andere fabrikanten of kruiden kunnen wij niet aanbevelen daar de uitwerking van dat specifiek mengsel ons onbekend is.

Luzerne/Esparette
Vlinderbloemigen, zoals o.a. luzerne en esparcette, moeten worden gezien als kruid en niet als dagelijkse paardenvoer. Vanwege o.a. het eiwitgehalte, taninen en andere (gif)stoffen in beide genoemde producten is het niet aan te raden deze producten te voeren met Hayster producten. De stoffen die luzerne en esparcette bevatten kunnen in combinatie met andere kruiden een zeer nadelig effect hebben op het paard, vooral bij langdurige toediening, vandaar dat dit in Hayster producten geen grondstoffen zijn.

Starten met Hayster
Laat paarden geleidelijk wennen aan deze structuurrijke brokken: Gestandaardiseerde voeders bevatten vaak ingrediënten waarmee men het eetpatroon van paarden drastisch heeft veranderd. Granen, soja, rijst, kokos, luzerne en vele andere stoffen worden in grote hoeveelheden in paardenvoer gestopt zonder dat dit bij het oorspronkelijk dieet van paarden hoort. Paarden die lange tijd gestandaardiseerde voeders hebben gegeten, kunnen een slecht kauw-patroon hebben. Dit vergroot de kans op een slokdarmverstopping wanneer het paard structuurrijk voer krijgt. Onze producten bevatten zeer veel structuur; sommige paarden zullen hier aan moeten wennen.
Het kan raadzaam zijn een steen in de voerbak te leggen of de brokken te mengen met Basic Nature structuurmix om schrokken/snel eten te voorkomen. Zorg er in elk geval voor dat het paard rustig is tijdens het eten, goed kauwt (regelmatige gebitscontrole) of maak het product nat.

Het kan voorkomen dat het paard opeens het voer laat staan. Dit is geen reden tot paniek: elk gestandaardiseerd voer bevat smaakmakers, meestal met een zoete smaak. Net zoals mensen kunnen paarden ‘verslaafd’ raken aan suiker. Het zal dus de voorkeur hebben voor gezoet voer (vaak te herkennen aan voernijd). Onze producten bevatten geen toegevoegde suiker; het suikergehalte is gebaseerd op de van nature aanwezige suikers in de grondstoffen. Wanneer het ruwvoer zoeter is dan onze brok, zal het paard de voorkeur hebben voor het ruwvoer en de brok (tijdelijk) laten staan. Laat uw paard geleidelijk wennen aan Hayster producten, dan zal het deze uiteindelijk met veel smaak eten, zonder dat het ‘aanvalt’ op het voer; zoals het hoort te zijn.

EU regelgeving
Conform EU regelgeving is het niet meer toegestaan om in de productbeschrijvingen een gezondheidsprobleem of specifieke aandoening te noemen. Hierdoor is de vermelde informatie bij onze producten erg globaal en weinig onderscheidend, waardoor het soms moeilijk is om een goede keuze te maken. Dit is erg vervelend, zeker omdat we dergelijke kennis, ervaring en informatie wel in huis hebben. Gelukkig kunnen en mogen wij nog wel persoonlijke adviezen geven; neem daarvoor contact met ons op.

Disclaimer
De website www.equitesse.nl is zorgvuldig samengesteld. Mochten er desondanks onjuistheden op deze website staan, dan kan Equitesse hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Aan eventuele onjuistheden of onvolledigheden kunnen geen rechten worden ontleend. Het is niet toegestaan om pagina’s, tekst, grafische afbeeldingen of andere onderdelen van deze website, in originele- of gewijzigde vorm, naar een andere website te kopiëren of op een andere manier aan derden te distribueren zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Equitesse.